pirmdiena, 2011. gada 5. septembris

Tomāti burciņās

Šoreiz ziemas krājumiem piepulcējušies tomāti. Parastie, klasiskie tomāti želejā. Bet ne par to šoreiz... Šoreiz par procesu. Ir divu veidu darbošanās virtuvē - kad jāizdara tas, kas jāizdara un kad tā ir meditācija, dvēseles barošana un bauda. Šis ir stāsts par otro.
Tas ir tas, kas mani saista virtuvē. Darbošanās tā - "pa smuko". Lai trauki ir kā žurnālu bildēs, lai nemētājas nekur nekas lieks. Lai viss arī dabā ir tieši tā kā fotoreceptēs - tik skaisti, tīri un eleganti. 
Tā ir ekskluzīva lieta. Kad ir pietiekami laika, lai klīstu starp produktiem ar fotoaparātu, kad mazas roķeles necenšas visā piedalīties, kad negaida izsalkuši ēdāji.
Lai gan jāsaka, ka arī iepriekšminētajos apstākļos cenšos maksimāli izpatikt estētisma jūtām. :) Labākais atklājums tā rezultātā - visus gatavošanā izmantotos traukus nomazgāt jau gatavošanas procesā. Lai pēc maltītes negaida netīru trauku kalni. Tad atliek vien daži šķīvji un pāris katliņi. Super - gandrīz kā restorānā! :D Piecelies no galda un aizmirsti par to!

Bet tagad - tomāti želejā! :D




Jauku nedēļu!

2 komentāri:

  1. Jammie,

    thats jammie


    greatings send you Conny

    AtbildētDzēst
  2. Es šogad pirmo reizi ēdu tomātus želejā. :) Biju pārsteigta, cik gardi! :)

    AtbildētDzēst